Kulturkompis

Vi är med och stöttar projektet Kulturkompis. Läs mer och anmäl dig du också!

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Projektet är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända/asylsökande där uppdraget är att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.

HUR FUNGERAR KULTURKOMPIS?

  • Kulturkompisgrupper går gratis på olika kulturaktiviteter i sin stad. På varje ort finns kulturaktörer som stöttar projektet med fribiljetter.
  • Efter kulturaktiviteten har gruppen ”Eftersnack på svenska” – ni samtalar då kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe.
  • För att ta del av Kulturkompispaketet skall ni vara en grupp på fyra personer (minst halva gruppen skall vara nyanlända/asylsökande). Du anmäler dig. Bilda matchar grupperna.
  • I gruppen bestämmer ni själva vad ni skall gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kulturkompispaketet) och när det passar er bäst.
  • Gruppen ska totalt träffas minst 9 studietimmar = 9×45 minuter.
  • Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era kulturkompiskort.

BOKNING AV BILJETTER TILL KULTURKOMPIS

Draken erbjuder Kulturkompis biljetter till valfri film under filmfestivalerna, i mån av plats. Bokning av biljetter görs till Draken@folketshusgoteborg.se . Vid bokning anges Kulturkompis samt namn och telefonnummer till kontaktpersonen i gruppen. Vi bokar in biljetter som hämtas ut i vår biljettkassa på föreställningskvällen. Välkomna till Draken!

VILL DU BLI KULTURKOMPIS?

Besök www.kulturkompis.nu och fyll i anmälan. Du blir sedan kontaktad med mer information.

KONTAKT

sthlm@kulturkompis.nu
08-727 18 00

Facebook.com/kulturkompis
#kulturkompis