Nytt storhotell

Ett hotell med 334 rum i 27 våningar vid Järntorget, det kan bli verklighet inom några år om ledningen får som de vill.

Just nu pågår planeringsarbetet inför att bygga hotell på Folkets Hus Göteborg för fullt, hotellbygget ingår i ett större projekt över hela området Masthugget – Järnvågsgatan.

Hitta mer detaljerad information samt bilder här!  

Reportage från Fastighetsvärlden.se

GöteborgsPosten 16 sep 2015

TMRW.Erseus.Draken.Terass

 

Intervju som publicerades i GöteborgsPosten juni 2013

– Det behövs ett hotell i den här delen av centrum, säger Tina Wallenius (MP), ledamot av byggnadsnämnden. – Det finns goda utrymmen för konferenser i Folkets Hus och det skulle vara bra med bättre övernattningsmöjligheter.

Wallenius tycker att de skisser av hotellet som visats ger mersmak.
– Det skulle kunna bli ett smycke i stadsbilden, säger hon.

Lennart Lundgren, vd i Folkets Hus, hoppas på byggstart om några år. Då kan hotellet kanske vara klart hösten 2018.

– Det blir ett stort projekt för oss men vi tror att det finns behov av fler hotell i Göteborg, säger han. Många av våra konferensgäster efterlyser just det. Just nu känns det som om det rullar igång många projekt i Göteborg, det är en ny anda och en ny optimism i Göteborg.

Tankarna på ett hotell i anslutning till Folkets Hus föddes när Götatunneln byggdes. Nu upptas ytorna av parkeringsplatser. Marken ägs av kommunen och upplåts med tomträtt.

Göteborg har fått och får många nya hotellrum just nu. Men det är inget som skrämmer Lundgren.

– Efterfrågan på hotellrum ökar, säger han. Visst blir det ett stort utbud i Göteborg men om några år har efterfrågan med stor sannolikhet vuxit i kapp tillgången. Dessutom finns de flesta hotellen öster eller söder om Brunnsparken. Det finns inte så många hotell i väster.

Källa: Göteborgsposten
Ulf Nyström, 031-62 41 29