Ove gästar Draken

Johan Rheborgs enmansföreställning ”En man som heter Ove” kommer till Göteborg hösten 2017.

Alla, både publiken och kritikerna, älskar Johan Rheborgs enmansföreställning “En man som heter Ove”. Samtliga spelade föreställningar hittills har varit utsålda och hyllats i media, bland annat med 5 av 5 i betyg i Aftonbladet och Johan Rheborgs insats i huvudrollen beskrivs som “helt perfekt” (Expressen) och “som klippt och skuren” (DN). Nu är det klart att ”En man som heter Ove” flyttar in på Draken i Göteborg med premiär den 7 september nästa år. Biljetterna släpps den 3 december.
– Jag är jätteglad över möjligheten att få spela ”En man som heter Ove i Göteborg”.
Den är en rolig, varm och mänsklig föreställning som har utmanat mig och gjort mig till en bättre skådespelare. 2004 hade jag premiär på min första soloföreställning ”Hur tänker hon?” på Lisebergsteatern. Det var en fantastisk tid. Äntligen får jag komma tillbaka till Göteborg med något riktigt bra. Jag hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör. Jag stannar gärna och spelar den hela hösten på Draken, berättar Johan.
“En man som heter Ove” handlar om den tragikomiska ordningsmannen Ove som börjar bli ganska trött på livet. När hans nyinflyttade grannar en dag råkar backa på hans brevlåda inleds en omvälvande serie händelser för Ove och snart är ingenting sig likt.

I december spelas ytterligare två föreställningar på Rival i Stockholm, därefter sätts ”En man som heter Ove” upp på Draken i Göteborg för tolv föreställningar, med premiär den 7 september 2017.
I scenversionen av Fredrik Backmans bok spelar Johan Rheborg huvudrollen som Ove och alla andra roller. Emma Bucht har regisserat och Marie Persson Hedenius har skrivit manus vilket därefter har bearbetas av Emma Bucht och Johan Rheborg.
– Det känns väldigt roligt att ”Ove” ska flytta till Göteborg. Det känns också extra roligt att två av de föreställningar jag har regisserat kommer spelas i Göteborg under 2017.
Lena Philipssons show ”Jag är ingen älskling” kommer gå på Rondo våren 2017 och så ”Ove” på Draken under hösten. En man och en kvinna på två olika scener, men jag är otroligt stolt över båda föreställningarna. Och det är två projekt där jag verkligen lagt ner mitt hjärta, avslutar Emma.

Arrangör Blixten & Co.

Föreställningen är ca 80 minuter utan paus.
Biljetter köps HÄR